Vârful Piatra Secuiului din Moldovenești

Vârful Piatra Secuiului din Moldovenești

Aprilie, 2021

Moldovenești – Biserica Ortodoxă Pietroasa – vf. Colții Trascăului 1113m – vf. Piatra Secuiului 1129m – Biserica Ortodoxă Pietroasa

Durata: 6 ore cu odihnă

Distanță: 13 km

Diferență de nivel: 550 m

Dificultate: traseu ușor

Cea mai ușor accesibilă rută spre Piatra Secuiului. Acest traseu este o alegere excelentă pentru familii cu copii, nu duce prin locuri abrupte și periculoase. 

Covid ici colo, viața nu s-a oprit, timpul nu încetinește și nici noi nu devenim mai tineri. Virusul mi-a stricat deja ziua de naștere anul trecut, de aceea nu am lăsat anul acesta să se repete. Am reușit să-mi adun majoritatea prietenilor, pe care i-am invitat pentru o excursie în aer liber la Piatra Secuiului.

Sâmbătă dimineață, toată lumea a ajuns la Moldovenești, unde era punctul nostru de întâlnire. De aici am mers împreună către satul vecin, Pietroasa unde am lăsat mașinile la Biserica Ortodoxă Superioară și am pornit pe jos pe traseu.

Lângă biserică, este o potecă de car care duce pe pășune. Drumul este nemarcat, dar în curând va traversa poteca de drumeție care este marcată cu bandă roșie.

INFORMAȚIE UTILĂ: dacă o țineți direct în sus de la biserică, sigur că veți traversa traseul de drumeții.

După ce ai găsit marcajul, este ușor să continui traseul. Traseul este larg și în curând intră în pădure. Ieșind din pădure, am ajuns la o poieniță frumoasă, continuând traseul ajungeam aproape de Piatra Secuiului. Poteca șerpuind urcă continuu, dar încet spre vârf. Traseul este foarte impresionant și frumos. În curând am văzut destinația, care din această direcție arăta ca un deal plat.

Intrând în șaua secuilor, priveliștea a început să se dezvăluie. Așa că am mers la vârful Colții Trascăului, care are o înălțime de 1113 metri și de unde am putut vedea întreaga partea estică a peisajului. Pentru a face acest lucru, am continuat urmând indicatorul bandă roșie , dar numai până la următoarea șa, unde poteca marcată începe să coboare abrupt. Aici ne-am abătut de la drumul marcat și ne-am urcat până la vârf. Priveliștea era atât de frumoasă încât am făcut un popas.

INFORMAȚIE UTILĂ: Marcajul banda roșie conduce către Rimetea. Drumul este o alegere bună pentru un circuit din Rimetea, într-o zi călduroasă, deoarece conduce prin pădure pentru o lungă perioadă de timp, dar este abrupt. Este foarte alunecos dacă timpul este ploios.

Deoarece pauza de prânz a fost planificată pe vârful Piatra Secuiului, ne era foame, dar ne-am întors la prima șa și urmând marcajul cruce albastră am urcat ultimii 100 de metri până la vârf, unde am luat prânzul, si tartul privind peisajul frumos.

Atenţie! Două drumuri marcate cu cruce albastră se ramifică din șa, poteca din dreapta urcă la vârf.

A Vârful Piatra Secuiului are o înălțime de 1129 metri. (vf. Piatra Secuiului). De aici avem o priveliște perfectă asupra Rimetei de sub noi și a întregii văi.

După odihnă, am pornit înapoi urmând același traseu, dar invers.

Plini de experiență, reîncărcat, sănătos obosit, ne-am urcat în mașinile noastre și am luat rămas bun de la această zi minunată.

Strava:

Wikiloc:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.