Vârful Omu și Vârful Bucura Dumbravă
Hotel Piatra Arsă (1950m) – Cabana Babele (2238m) – Sfinx și Babele (2292m) – Șaua Șugarilor (2305m) – Șaua Cerbului (2308m) – Vârful Omu (2507m) – Vârful Bucura Dumbravă (2503m) – Baba Coștila – vârful Coștila (2490m) – Șaua văii Albe (2405m) – vârful Caraiman (2384m) – Crucea Eroilor Neamului – Telescaunul Babele – Hotel Piatra Arsă
Durata: 10 ore și 30 min Distanța: 26km Diferența de nivel: 1029m Dificultate: traseu lung, dar ușor
INFORMAȚIE UTILĂ:: Drumul Transbucegi este un drum asfaltat, dar întotdeauna este aglomerat, chiar și noaptea.
INFORMAȚIE UTILĂ: În Parcul Național Munții Bucegi, camparea cu cortul este interzisă, în mod oficial numai lângă Cabana Mălăiești și lângă Cabana Zănoaga este permisă camparea. Mai este o variantă, de “înnoptat” cu cortul (pus la lăsarea serii și strâns dimineața devreme, fără a lăsa gunoi în urmă!), în mod normal amplasat lângă un Refugiu, ar trebui să fie trecut cu vederea, dar nu se știe niciodată..
Sâmbătă dimineață devreme ne-am trezit din cauza mașinilor care soseau și soseau plini cu turiști. Odată ce am pregătit tot ce trebuia pentru întreaga zi și am pornit pe drumul 713 (pistă auto / bicicletă) care ne duce la Cabana Babele, pe acest drum este interzisă circularea cu mașini. Drumul urcă foarte încet, aproape plat, a trecut pe lângă vârful Cocora (2191m) vremea era senină, iar priveliștea era minunată.INFORMAȚIE UTILĂ: Marele avantaj al Munților Bucegi este prezența telescaunelor, cu care turiștii pot ajunge sus fără să obosească.
Lângă Cabana Babele se află emblema Munților Bucegi: Sfinxul, Babele și ciupercile de piatră de diferite forme, care au fost și sunt modelate de vânturile frecvente și puternice. Vântul caracteristic a suflat și atunci neîncetat. După ce am admirat curiozitățile de piatră, am continuat drumul pe indicatorul bandă galbenă spre vârful Omu. Traseul era lat și bine umblat, „asfaltat”, am înțeles de ce se spune că este posibil să mergi în Bucegi cu tocuri înalt. Am trecut pe lângă Baba Mare (2292m), Cabana Salvamont, lângă vârful Obârșiei (2405m), am trecut pe Șaua Șugarilor (2305m), unde am putut să alegem dintre doua continuări: traseul de iarnă sau de vară. Am ales traseul de vară. Acest drum era îngust și pe alocuri era înclinat abrupt spre vale, ajunși pe Șaua Cerbului cele două drumuri s-au unit. Apropiindu-ne de vârful Omu, poteca s-a lărgit din nou și a început să fie mai abruptă, dar după puțin timp am văzut Cabana Omu, de pe vârful Omu (2507m).